FROM THE HEART

Niet het hoofd, maar het hart. Dat was het uitgangspunt van componisten als Federico Mompou, Claude Debussy en Sergej Rachmaninov. Regels werden ondergeschikt, het hart mocht voluit spreken.

Tijdens FROM THE HEART speelt Jules onder andere de betoverende Canciones y Danzas van Federico Mompou. Deze composities vol contrastrijke emoties zijn gebaseerd op Catelaanse volksmelodieën. Na elk intiem en veelal melancholisch lied volgt een snellere dans. Deze heeft vaak een opgewekt karakter.

Zeer intiem zijn ook de preludes van Claude Debussy die Jules ten gehore brengt. Hoewel de titels naar de buitenwereld verwijzen, neemt de muziek je juist mee naar binnen. Naar een emotie of gevoelstoestand. Debussy plaatste een titel bewust aan het einde van een prelude. De muziek en de daarbij behorende emoties komen altijd op de eerste plaats, niet de beelden.

Als er iets recht uit het hart is, is het de muziek van Sergej Rachmaninov. Zijn preludes hebben veelal een dramatisch karakter en komen direct vanaf de eerste noot binnen. Jules speelt tijdens dit solorecital zijn meest favoriete preludes van Rachmaninov. Laat je meeslepen door intense melancholie, extatische uitbarstingen en zielroerende sereniteit.

Zondag 12 november 2017 | 12.00u

Teatro Timanfaya | Puerto de la Cruz, Tenerife

Entree: € 15