Over mij

Musicus, cultureel ondernemer, docent. Dat is in het kort wat ik ben. Sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door de mogelijkheden van de piano. Mijn master klassiek piano rondde ik af aan de Messiaen Academie in Zwolle. Daarbij verdiepte ik mij in klassiek solospel, liedbegeleiden en jazz- en popmuziek. Dit heeft mij gevormd tot een veelzijdige pianist. Mede mogelijk gemaakt door docenten Frank van de Laar, Tilmar Junius en Marien van Niekerk.

Ik speel inmiddels elf jaar in Trio Zift, samen met Ciska van der Weij (klarinet) en Marit Berends (cello). Je hoort ons spelen tijdens kamermuziekconcerten, in schouwburgen en op Radio 4. Ook kom je ons tegen tijdens evenementen als Uitmarkt Amsterdam.

 

Als pianist en liefhebber van taal merk ik dat muziek en taal onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ik vertel een verhaal wanneer ik piano speel. En ik voer dialogen wanneer ik met anderen musiceer. Het begeleiden van zangers is dan ook één van mijn passies. Vaak gaat het om het klassieke liedrepertoire, maar soms ook om kleinkunst.

 

En nog meer? Jazeker. Ik breng ook graag mijn enthousiasme voor het musiceren over op anderen. In 2012 heb ik daarom Pianolab opgericht, een eigentijdse pianolespraktijk in Arnhem. Daarnaast ben ik als docent verbonden aan Globe CKC in Hilversum, gevestigd in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO).

 

Mijn bio in detail? Klik hier om deze te bekijken.