Over mij

Musicus, cultureel ondernemer, docent. Dat is in het kort wat ik ben. Sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door de mogelijkheden van de piano. Mijn master klassiek piano rondde ik af aan de Messiaen Academie in Zwolle/Arnhem. Daarbij verdiepte ik mij in klassiek solospel, liedbegeleiden en jazz- en popmuziek. Dit heeft mij gevormd tot een veelzijdige pianist. Mede mogelijk gemaakt door docenten Frank van de Laar, Tilmar Junius en Marien van Niekerk.
 

Al tijdens mijn studie kreeg ik een passie voor het Spaanse klassieke pianorepertoire. Denk hierbij aan de componisten Mompou en Albeniz. Ook speel ik graag werken van Rachmaninov, Skrjabin, Brahms, Debussy en meer uit het laatromantische oeuvre.

 

Als pianist en liefhebber van taal merk ik dat muziek en taal onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ik vertel een verhaal wanneer ik piano speel. En ik voer dialogen wanneer ik met anderen musiceer. Het begeleiden van zangers is dan ook één van mijn passies. Vaak gaat het om het klassieke liedrepertoire, maar soms ook om kleinkunst.


Twaalf jaren lang vormde ik met Ciska van der Weij (klarinet) en Marit Berends (cello) Trio Zift. We waren te horen tijdens kamermuziekconcerten, in schouwburgen, op festivals waaronder Uitmarkt Amsterdam en op Radio 4. In 2012 hebben we Oblivion uitgebracht, een album met werken van onder andere Piazzolla en Zemlinsky. 

 

En nog meer? Jazeker. Ik breng ook graag mijn enthousiasme voor het musiceren over op anderen. In 2012 heb ik daarom Pianolab opgericht, een moderne lespraktijk met een zeer divers en eigentijds cursusaanbod.
Als docent ben ik de afgelopen twaalf jaren tevens werkzaam geweest bij Globe CKC in Hilversum, gevestigd in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO). Momenteel richt ik mij steeds meer op online piano coaching, vooral voor volwassenen.